Bugün yine kurabiye aşıklarına güzel bir tarifim var. Kek gibi yumuşak, ağızda dağılan, hafifliğiyle ve lezzetiyle kaç tane yediğinizi unutturan bir tarif :)
Yazarken bile canım çekti ;)
Yazarken bile canım çekti ;)
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
yarim cay kaşığı tarçın
yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
1/3 muskat rendesi
125 gr. tereyağı (oda ısısında)
1+1/4 bardak ince toz şeker
1/4 bardak kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
1 yumurta
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
yarim cay kaşığı tarçın
yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
1/3 muskat rendesi
125 gr. tereyağı (oda ısısında)
1+1/4 bardak ince toz şeker
1/4 bardak kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
1 yumurta
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Un, karbonat ve baharatları eleyin. Başka bir kapta tereyağ ve şekeri krema gibi olana kadar iyice çırpın. Yumurtayı da ekleyip bir süre hafifçe karıştırın. Pekmez ve limon suyunu ekleyip biraz daha karıştırmaya devam edin. Unlu-baharatlı karışımı da ekleyip tahta bir kaşıkla homojen olana kadar karıştırın. Hamurdan cevizden ufak parçalar kopararak yuvarlayın. Ayırdığımız toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Öncdeden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dk pişirin. Tepsiden alıp tel ızgarada soğutun. Hafif yumuşak olacaktır fakat soğuyunca biraz sertleşir. Genel olarak yumuşak bir kurabiye olması gerekir.
Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder