18 Haziran 2014 Çarşamba

Denemelerim - Bayatlamayan pofidik(sodalı) poğaça

Paylaştığım ilk denemem ; herkesin elinde bulunması gerektiğine inandığım, yiyen herkesin övgüsünü alan,pofidikliği yüzünden yedikçe yedirttiği için de biraz tehlikeli olan sodalı poğaça tarifimle karşınızdayım :)



MALZEMELER

1 küp yaş maya

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 şişe oda sıcaklığında soda
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ İÇİN

Peynir kırıntıları, lor, maydanoz

Siyah zeytin, kuru domates(ıslanmış, küp küp doğranmış), dereotu, kekil, pul biber

YAPILIŞI


  • Derin bir karıştırma kabının içine ılık sütü, şekeri ve mayayı koyup eritin. 
  • Üzerine sıvı yağ, soda, tuz ve un koyarak yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Üzerini nemli bezle örterek, hamurun kabarması için dinlenmeye alın.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasını açıp, iç malzemeyi koyup yuvarlayarak kapatın.
  • Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tepside tekrar kabarıncaya kadar bekleyin. Yaklaşık yarım saat kadar bir bekleme süresi olacaktır.
  • Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Farklı içler kullandıysanız, üzerlerine farklı süslemeler serperek ayırabilirsiniz. 
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında güzelce pişirin. 

  • Arta kalan poğaçalarınızı hava almayacak şekilde paketleyip, derin dondurucuya koyabilirsiniz. Ani misafir gelmelerinde çok hayat kurtaracaktır. Isıtmak için, sadece soğuk fırında(önceden ısıtılmamış) 150 derecede on dakika tutmanız yeterli.
Afiyet olsun ;)


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

theme design by GeCe