MALZEMELER
1 küp yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 şişe oda sıcaklığında soda
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ İÇİN
Peynir kırıntıları, lor, maydanoz
Siyah zeytin, kuru domates(ıslanmış, küp küp doğranmış), dereotu, kekil, pul biber
YAPILIŞI
- Derin bir karıştırma kabının içine ılık sütü, şekeri ve mayayı koyup eritin.
- Üzerine sıvı yağ, soda, tuz ve un koyarak yoğurun. Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Üzerini nemli bezle örterek, hamurun kabarması için dinlenmeye alın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ortasını açıp, iç malzemeyi koyup yuvarlayarak kapatın.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tepside tekrar kabarıncaya kadar bekleyin. Yaklaşık yarım saat kadar bir bekleme süresi olacaktır.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Farklı içler kullandıysanız, üzerlerine farklı süslemeler serperek ayırabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında güzelce pişirin.
- Arta kalan poğaçalarınızı hava almayacak şekilde paketleyip, derin dondurucuya koyabilirsiniz. Ani misafir gelmelerinde çok hayat kurtaracaktır. Isıtmak için, sadece soğuk fırında(önceden ısıtılmamış) 150 derecede on dakika tutmanız yeterli.
Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder