24 Haziran 2014 Salı

Denemelerim - Pankek


Pazar kahvaltınızda değişiklik arıyorsanız, aradığınız tarifi buldunuz :) 

Kolay hazırlanımı, hafif ve lezzetli tadı, taze meyvalar ile renkli sunumu sayesinde pazar sabahlarınızı keyiflendirecek bir lezzet, PANKEK ;)

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çorba kaşığı şeker
1/2 çorba kaşığı tuz(silme)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu



YAPILIŞI

Ayrı ayrı kaplarda kuru ve yaş malzemeleri karıştıralım. Yani yumurta, süt ve zeytinyağını bir kapta çırpalım; un, tuz, şeker ve kabartma tozunu da ayrı bir kapta iyice karıştıralım. 

Karıştırdığımız kuru karışımın ortasını havuz gibi açalım, sıvı malzemelerin yarısını döküp çırpalım. Sonra kalan sıvı malzemeyi de ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpalım. Cıvık bir hamur olmayacak. Bozadan biraz daha koyu olmalı. 

Düz bir tavayı hafif zeytinyağı ile yağlayalım. Peçeteyle yayalım. Ocak orta ateşte olmalı. Tava ısınınca, hamurdan 1 çorba kaşığı alıp tavaya tepeden aynı noktadan dökelim. O kendi yayılıyor ve bir yerde yayılmayı bırakıyor. Hamurun üstü göz göz olunca, nazikçe bir spatula yardımıyla ters çevirelim. Kızarınca alalım. 

Tavanızın boyutuna göre kaçar tane sığacağı değişiyor. Genelde üç-dört tane sığıyor. 

Servis hazırlarken yanına diledğiniz meyva(muz, çilek vs), bal, pekmez, akçaağaç şurubu veya nutella koyabilirsiniz. Dilerseniz peynir, zeytin ile tuzlu sunumda yapabilirsiniz.



Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

theme design by GeCe