28 Haziran 2014 Cumartesi

Denemelerim - Tatar böreği



Lezzetiyle damak çatlatan, kaç tane yediğinizi unutturan tarifimle karşınızdayım. Kıymalı gözleme görünümüne sahip olsa da ufak dokunuşlarla büyük lezzete sahip bu böreğimizi şiddetle tavsiye ederim.




MALZEMELER

HAMURU İÇİN

3.5 su bardağı un(Yeterli gelmez ise ilave edilebilir)
1/2 paket yaşmaya
Tuz
Ilık su
1 çay bardağı toz şeker

İÇ HARCI İÇİN

300 gram kıyma
1 kuru soğan
Karabiber
Tuz 
Su

YAPILIŞI

Unu karıştırma kabına koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını açıp yaşmayamızı, toz şekerimizi ve ılık suyumuzu  ilave ederek hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğuruyoruz. Hamurumuzu 1 saat kadar, mayalanması için, üzerini  nemli bezle örterek dinlenmeye alıyoruz. 
İç harcı için; 1 kuru soğanımızı rendeliyoruz. Üzerine kıymamızı, karabiberimizi, tuzumuzu ilave ediyoruz. İç harcımız gayet cıvık bir kıvamda olmalı. Bu yüzden kıymalı harca azar azar su ekleyerek yoğuruyoruz. 
Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Üzerlerine un serpiyoruz ve merdaneyle tabak büyüklüğünde açıyoruz. Yarısına kıymalı harçtan koyuyoruz
ve harcı yayıyoruz. Teflon tavada yağsız pişiriyoruz. Pişirdiğimiz böreğimizin üzerine tereyağ sürerek servis ediyoruz. 



Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

theme design by GeCe